fbpx
Webis - firma web design & SEO Iasi

Ce este certificatul SSL? De ce sa il obtinem?

Ce poti invata din acest articol?

 • Ce este certificatul SSL?
 • Cum functioneaza un certificat SSL?
 • Tipuri de certificat SSL
 • De ce sa obtinem certificatul SSL?

Ce este certificatul SSL?

Oricine detine un website ar trebui sa fie preocupat de securitatea acestuia. Mai ales in aceasta era a digitalizarii, unde atacurile hackerilor au devenit tot mai frecvente. De aceea, adoptarea certificatului Secure Socket Layer a devenit un lucru obligatoriu pentru site-ul nostru. Dar, ce reprezinta ascesta?

SSL este un standard în materie de securitate informatică. Cu ajutorul acestora, putem valida identitatea unui domeniu sau a unei companii şi stabileste o conexiune sigura intre site şi vizitator. Atunci cand un site este securizat, browserul identifica acest lucru şi afişează simbolul unui lacat în bara de adrese. De obicei, adresele web securizate prin SSL încep cu https:

 Avand in vedere ca tehnicile hackerilor au evoluat in furtul de date, SSL vine in ajutorul combaterii lor prin securizarea schimbului de informatii, precum: informatii personale, date despre carduri bancare, conturi si parole si multe alte informatii confidentiale.

Cum functioneaza un certificat SSL?

SSL cripteaza informatia unui site, astfel incat sa nu poata fi accesata de utilizatorii rau intentionati. Acesta prezinta doua functii importante: autentifica identitatea site-ului web, asigura securitatea continutului.

Tipuri de certificat SSL?

SSL este necesar de fiecare dată când vizitatorii site-ului vor introduce orice informație personală despre ei. Aceasta se rezuma de la importanța anonimatului lor la distribuirea detaliilor personale care verifică identitatea lor.

 • Certificat SSL cu validarea domeniului

Acest tip de certificat ofera cea mai rapida modalitatea de a primi criptare standard din industrie

 • Certificat SSL de validare a organizatiei

Pentru acest tip de certificat trebuie ca o organizatie sa dovedeasca ca detine domeniul pe care doreste sa-l asigure si sa confirme ca este o afacere intregistrata legal

 • Certificat SSL cu validare extinsa

Acesta ofera cel mai inalt nivel de incredere si reprezinta standardul industrial pentru toate site-urile web.

De ce sa obtinem certificatul SSL?

Printre numeroasele motive ale necesitatii certificatului SSL, se numara:

 • Cresterea credibilitatii

         Doar simplul fapt ca in bara de adrese a browserului este afisat acel lacat de securitate, indica că conexiunea este sigură. Acest fapt arăta vizitatorilor că site-ul este de incredere si ca ia în serios confidențialitatea lor. Unele studii au aratat ca, majoritatea utilizatorilor care vad ca website-ul nu este securizat, decid sa nu mai acceseze website-ul respectiv.

 • Abilitatea de efectuare a platilor online

         Detinerea unui certificate este necesara, mai ales daca site-ul are optiunea de plata cu cardul și stochează informațiile online. Datele personale de o importanta deosebita introduse in procesul platii cu cardul trebuie protejate cu prioritate

 • Securitate mai mare a informatiilor

         Protejarea tuturor datelor pe care le introduce un utilizator atunci când utilizeaza site-ul web este vitală, deoarece acestea pot fi folosite de către utilizatorii rau intentionati. Certificatele SSL vor proteja datele importante transmise de la și către site-ul web.

 • Imbunatateste optimizarea SEO

               Instalarea unui certificat SSL imbunatatete optimizarea SEO în clasament. Google va fi instiintat ca pagina este sigura, prin urmare, va avea prioritate in fata celorlalte nesecurizate.

Articole recente

Distribuie postarea

Facebook
Twitter
LinkedIn

Completeaza formularul de mai jos
si vei primi o oferta personalizata GRATUITA!

Ai nevoie de un site bine facut?​

0770 700 607

cere o cotatie
nu nu te costa nimic

daca ne spui numarul tau de telefon, te sunam noi...