fbpx


FrontEnd

Reprezinta interfata website-ului la care are acces utilizatorul. Prioritatea acestuia este imaginea site-ului si functionarea optima a acestuia. In partea de front-end se implementeaza tot ce tine de culori, butoate, poze sau videoclipuri, meniuri de cautare, etc.
Tehnologii si limbaje folosite in FrontEnd

Pentru realizarea FrontEnd-ului pot fi folosite urmatoarele tehnologii si limbaje de programare: HTML, CSS si JavaScript, care formeaza impreuna tot ce se vede intr-o pagina web.


HTML

Reprezinta principala tehnologie pentru realizarea unui continut web, pentru a putea fi gasit cu ajutorul cuvintelor cheie in orice browser. 

CSS

Cu ajutorul acestuia se realizeaza aspectul site-ului in cadrul caruia se vor implementa elementele vizuale. Se vor stabili culorile folosite, se vor alege fonturi si stiluri, etc. Cu ajutorul CSS se poate stiliza ce este realizat in HTML.

JavaScript

Este limbajul de programare care se ocupa de realizarea si controlarea elementelor dinamice si atractive ale unui site web, cum ar fi meniuri derulante, pop-upuri, slide pentru intervale de pret, harti, etc. 


Principalele provocari ale unui front-end developer constau in faptul ca tehnologiile utilizate prezinta schimbari accelerate. De asemenea, realizarea paginii web poate fi ingreunata de faptul ca utilizatorul poate folosi diverse dispozitive ce prezinta  diferente de dimensiuni si rezolutii.
BackEnd

Reprezinta procesul de programare a website-ului la care utilizatorii nu au acces, in cadrul caruia vor fi gestionate datele. Backend-ul cuprinde o serie de procese cum ar fi: rularea unui script cu ajutorul limbajului de programare PHP, accesarea datelor din baza de date cu ajutorul interogarilor SQL, stocarea in baze de date, criptarea si decriptarea datelor, gestionarea fisierelor, etc. Acesta este mult mai complex decat frontend-ul deoarece sunt utilizate diferite limbaje si tehnologii pentru a se realiza toate cerintele utilizatorului/clientului. 


Pentru o functionare optima a unui site web trebuie sa avem incluse ambele parti, FrontEnd si BackEnd. Programatorul va introduce informatia dorita, care va fi preluata si implementata in partea de backend a site-ului. In final, informatia va fi afisata in partea de frontend pentru a putea fi vizualizata si de catre vizitatorii site-ului.  Pentru fiecare tip de site web (de prezentare, magazin online, blog, etc.) programatorul va trebui sa aleaga limbajul de programare potrivit si librariile necesare. Cel mai utilizat limbaj de programare este PHP si cel mai utilizat sistem de gestiune al bazelor de date este MySQL.
Laravel Framework


Tot in partea de BackEnd in cadrul limbajului de programare PHP este intalnit framework-ul Laravel, utilizat  in dezvoltarea de aplicatii web. Datorita functiilor continute, Laravel usureaza munca programatorilor si ofera o serie de avantaje cum ar fi:

  • posibilitatea de a crea sau de a adauga functionalitati aplicatiei fara a fi necesara scrierea codului de la 0;
  • posibilitatea de a personaliza sau adauga module pentru codul utilizat fara costuri suplimentare;
  • codul bine structurat poate fi suport pentru programatorii incepatori.

Completeaza formularul de mai jos
si vei primi o oferta personalizata GRATUITA!

Ai nevoie de un site bine facut?​

0770 700 607

cere o cotatie
nu nu te costa nimic

daca ne spui numarul tau de telefon, te sunam noi...