fbpx

Ce este Gazduirea web

Gazduirea web – este procesul de alocare a spatiului pe un server pentru a putea salva toate fisierele existente din cadrul unui site pe acel server. Astfel, site-ul va fi prezent in rezultatele paginilor de cautare.

Ce este Gazduirea WordPress

Gazduirea WordPress – reprezinta gazduirea special configurata astfel incat sa fie ideala pentru un site realizat cu platforma WordPress. Avand in vedere faptul ca se doreste ca un site WordPress sa fie cat mai rapid, sigur si fara disfunctionalitati, aceasta gazduire este absolut necesara si trebuie aleasa in functie de necesitati.  

Avantajele utilizarii gazduirii WordPress

Rapid

Serverul a beneficiat de modificari astfel incat sa se incarce mult mai rapid, datorita tehnologiilor web, iar din momentul in care site-ul este live, acesta se va incarca si actualiza in cel mai scurt timp.

Actualizare permanenta

Gazduirea WordPress este actualizata in permanenta de catre dezvoltatorii acesteia la cel mai actual software, pentru a se asigura functionarea optima.

Sigur

Gazduirea WordPress contine acele protocoale de securitate care detecteaza si elimina puncte sensibile specifice unui site de tip WordPress. De asemenea, ofera in permanenta informatii actuale cu privire la disfunctionalitatile intampinate pentru a se putea rezolva cat mai rapid. Gazduirea WordPress poate realiza toate actualizarile de securitate in acelasi timp pentru toate site-urile web de tip WordPress de pe respectivul server.

Multe optiuni de personalizare

Fiind o gazduire speciala pentru site-urile WordPress, aceasta poate fi extinsa din punct de vedere al sistemului de gestionare a continutului. De asemenea, gazduirea WordPress este actualizata in permanenta si vine adesea cu servicii suplimentare pentru functionarea optima a unui site.  

Factori de luat in calcul in alegerea unui pachet de gazduire

Atunci cand se doreste alegerea celui mai potrivit pachet de gazduire a unui site, trebuie luate in calcul cateva aspecte importante. Iata unele dintre ele:

 • Siguranta

Petru asigurarea securitatii, pachetul de servicii trebuie sa contina certificatul SSL pentru protectia datelor cu caracter personal, adresa IP dedicata pentru a se evita virusarea site-ului si e-mail-ului in cazul folosirii unei adrese IP la comun, etc.

 • Viteza

De asemenea, viteza de incarcare a site-ului joaca un rol important atunci cand se intentioneaza alegerea unui pachet de servicii de gazduire. De aceea, ideal este un pachet care detine un spatiu de stocare SSD (de diferite dimensiuni) si asigura o eficienta si o viteza de incarcare maxima. Acest SSD reprezinta un upgrade pentru intreg sistemul si va elimina situatiile in care se pierde timp cu asteptatul incarcarii site-ului.

 • Spatiu de stocare

Este un aspect important de care trebuie sa se tina cont atunci cand se aleg serviciile de gazduire, deoarece un spatiu de stocare prea mic va limita extinderea ulterioara a site-ului, daca se va intentiona acest lucru. Spatiul de stocare se va alege in functie de tipul de site detinut, astfel incat un simplu site de prezentare nu va necesita un spatiu de stocare mare, fiind suficienti poate si 5 GB, iar daca este vorba de un magazin online cu multe produse in lista, atunci se va opta pentru o gazduire cu spatiu de stocare extins (90 GB, 300 GB, etc.).

 • Utilizarea resurselor

Serviciile de gazduire vor fi alese in functie de tipul de site detinut (de prezentare, magazin online, etc.). Daca se va achizitiona un pachet de servicii premium, cu functionalitati pe masura, pentru un simplu site de prezentare va fi o risipa de bani, iar daca se va alege un pachet de servicii cu functionalitati minime pentru un site de tip magazin online, acesta nu va functiona. Cea mai optima varianta este alegerea unui pachet care sa acopere actualele necesitati ale site-ului, dar sa poata permite si o posibila dezvoltare a acestuia.

 • Suport tehnic

Este important sa se achizitioneze gazduirea de la un furnizor care sa ofere suport tehnic, fara limite impuse si in limba natala, ca in cazul in care se vor intampina dificultati, sa se poata gasi si rezolvare imediat, pentru a nu se ajunge la pierderi de timp si bani.

 • Trafic nelimitat

Acest „trafic nelimitat” apare specificat cam la toate pachetele de servicii, insa fiind un server ce gazduieste mai multe site-uri simultan, acest trafic va fi divizat.

 • Backup inclus

Este un aspect important de urmarit deoarece acesta va realiza copii de siguranta ale site-ului, iar in cazul in care vor aparea erori neprevazute de hardware sau software in urma carora sa rezulte pierderi de informatii, sau se va realiza actualizari care intampina de asemenea erori, se vor folosi copiile de siguranta, realizand cat mai rapid backup-ul site-ului la ultima sa versiune functionala.

Importanta alegerii unui pachet de gazduire WordPress cu LiteSpeed

 • LiteSpeed este o platforma de gazduire ideala pentru site-urile de tip WordPress, deoarece este intr-o permanenta evolutie, care asigura imbunatatirea performantei si a securitatii. Acesta va sustine implementarea unei infrastructuri calitative si poate rezolva in cel mai scurt timp o posibila disfunctionalitate sau un posibil atac intampinat in cadrul serverului;
 • LiteSpeed poate fi utilizat si cu scopul de a inlocui cu usurinta serverul Apache. De asemenea, fiind compatibil cu serverul Apache, LiteSpeed poate incarca si fisierele de configurare ale acestuia;
 • LiteSpeed cuprinde un modul de cache, cu ajutorul caruia poate salva fișierele cache comprimate;
 • LiteSpeed asigura o imbunatatire a platformei de gazduire din punct de vedere scalabil si al performantei, iar cu un minim de consum al resurselor, poate intampina pana la mii de clienti in acelasi timp;
 • LiteSpeed ajuta la diminuarea costurilor cu asistenta, deoarece contribuie la realizarea unei platforme de gazduire calitativa si permanent optimizata.

Completeaza formularul de mai jos
si vei primi o oferta personalizata GRATUITA!

Ai nevoie de un site bine facut?​

0770 700 607

cere o cotatie
nu nu te costa nimic

daca ne spui numarul tau de telefon, te sunam noi...