fbpx

Importanta mentenantei pentru un site web

In prezent, este foarte importanta impresia utilizatorilor asupra unui site, deoarece acest aspect poate influenta decizia de colaborare pe viitor. Nu este suficienta doar realizarea unui site aspectuos, daca nu se tine cont si de asigurarea permanenta a functionalitatii optime a acestuia. De aceea, pentru a putea obtine o prima impresie favorabila si a face fata concurentei, site-ul web are nevoie de o mentenanta periodica realizata de un profesionist.

Ce este mentenanta unui site web

Este un proces de intretinere a site-ului prin efectuare de verificari periodice cu scopul de a mentine functionalitatea optima a acestuia. Prin intermediul mentenantei se urmareste identificarea si corectarea disfunctionalitatilor din cadrul unui site web in cel mai scurt timp posibil si realizare de actualizari periodice.

Beneficiile realizarii mentenantei

Actualizari periodice ale continutului

O actualizare periodica a continutului va influenta pozitiv aspectul site-ului, deoarece se va face in concordanta cu domeniul de activitate, cu preferintele beneficiarului si conform cu cele mai actuale standarde.  Va atrage vizitatorii si va imbunatati pozitia in clasamentul cautarilor Google, deoarece se pot face modificari si asupra cuvintelor cheie. De asemenea, daca se detine un magazin online unde sunt necesare actualizari constante de pret si promotii, sau un site de prezentare in care se doreste adaugarea unor noutati, aceste actualizari de continut sunt absolut necesare.

Securitate

Avand in vedere existenta hackerilor care sunt intr-o permanenta cautare de site-uri cu disfunctionalitati, este mai mult decat necesara colaborarea cu un profesionnist care sa testeze, identifice si sa corecteze toate disfunctionalitatile astfel incat aceste atacuri sa fie evitate. Totodata, mentenanta este necesara pentru a se elimina fisierele ce detin informatii sensibile si stabilirea unor parole sigure. De asemenea, daca se detine un site WordPress, este foarte importanta actualizarea versiunii acestuia pentru obtinerea celor mai actuale remedieri ale posibilelor disfunctionalitati.

Realizare Backup

Un beneficiu important al efectuarii mentenantei este realizarea de backup-uri periodice în scopul obținerii unor copii de siguranță, astfel încât, în cazul unor posibile defecțiuni majore să se poata reinstala toate modulele, baza de date și fișierele platformei la forma lor inițiala. Astfel se va evita pierderea codului si intregului continut al site-ului.

In pas cu tehnologia si cu ultimele versiuni de software

Avand in vedere viteza cu care avanseaza tehnologia, este necesara efectuarea mentenantei pentru asigurarea compatibilitatii site-ului cu aceste tehnologii avansate. De asemenea, profesionistul care se va ocupa de mentenanta site-ului va avea grija actualizarilor, astfel incat sa beneficieze de ultimele versiuni ale browserelor, actualizari ale gazduirii, ale motoarelor de cautare, etc. si se va asigura ca site-ul sa fie full responsive (desktop, mobil si tableta).

Economii

Cu toate ca aceste servicii de mentenanta presupun un cost, lipsa acestora poate duce la pierderi mult mai mari. De exemplu, fara realizarea mentenantei periodice pot aparea atacuri de tip brute-force care pot afecta in totalitate site-ul. In aceste conditii site-ul trebuie refacut de la 0, ceea ce presupune un cost cu mult peste costul unei mentenante preventive. De asemenea, pot aparea disfunctionalitati ale site-ului care pun in dificultate buna functionare a acestuia, a caror timp de remediere vin si cu pierderi pentru companie. De exemplu pentru un magazin online, o perioada de timp in care site-ul nu fuctioneaza reprezinta o perioada de timp in care nu se face vanzara.

O buna experienta a utilizatorului

Un site de renume si care se respecta ofera o mare importanta experientei utilizatorului. Cu ajutorul expertului care se va ocupa de mentenanta site-ului se va realiza modificari/corectari de continut, imbunatatirea vitezei de incarcare a paginilor, rezolvarea disfunctionalitatior si legaturilor rupte, etc. ceea ce va intari credibilitatea site-ului si va duce la o mai buna experienta a utilizatorului, care astfel poate deveni potential client.

Monitorizare

Mentenanta presupune si o monitorizare detaliata a site-ului, ceea ce este de un mare ajutor atunci cand se doreste obtinerea unor grafice si statistici de evolutie. Astfel se poate realiza o evaluare a procesului de evolutie a afacerii si se pot stabili urmatoarele obiective necesare succesului.

Pozitia in clasamentul motoarelor de cautare

Motoarele de cautare evalueaza site-urile in functie de viteza de incarcare a acestora, prezenta sau absenta disfunctionalitatilor din cadrul lor, modalitatea de realizare si intretinerea permanenta pentru adaptarea la dimanitatea metodelor de clasare a acestor motoare de cautare.

Completeaza formularul de mai jos
si vei primi o oferta personalizata GRATUITA!

Ai nevoie de un site bine facut?​

0770 700 607

cere o cotatie
nu nu te costa nimic

daca ne spui numarul tau de telefon, te sunam noi...