fbpx

Ce poti invata din acest articol?

 • Ce este o baza de date MySQL?
 • Ce este software-ul RDBMS?
 • Ce este o baza de date?
 • Ce este o sursa deschisa?
 • Ce este un client server?
 • De ce sa alegi MySQL?
 • SQL vs MySQL

Ce este o baza de date mySQL?

MySQL este foarte bine cunoscut printre programatori. Acesta este un sistem open source de gestionare a bazelor de date relaționale cu un model client-server. MySQL este cel mai popular limbaj al software-ului RDBMS.

Acest sistem foloseste un limbaj specific domeniului Structured Query Language. In acest sens, este folosit pentru numeroase obiective, precum: e-commerce, aplicatii de logare, depozitarea datelor. Insa, cea mai populara functie a MySQL este ca baza de date web.

Ce este software-ul RDBMS?

RDBMS este un software folosit pentru a crea și gestiona baze de date focusate pe un model relational. MySQL este una dintre numeroasele opțiuni ale software-ului RDBMS.

Software-ul RDBMS este adesea scris în alte limbaje de programare, dar folosește întotdeauna SQL ca limbaj principal pentru a interacționa cu baza de date.

Ce este o baza de date?

O bază de date reprezinta o colecție de date structurate. O bază de date este un loc în care datele sunt stocate și organizate. Iar datele stocate în setul de date sunt organizate ca tabele.

Ce este o sursa deschisa?

Open Source înseamnă că exista liberatea de utilizare și modificare. Oricine poate instala software-ul. De asemenea, puteți învăța și personaliza codul sursă pentru a se potrivi mai bine nevoilor proprii.

Ce este un client server?

Calculatoarele care instalează și folosesc software-ul RDBMS sunt numite clienți. Ori de câte ori au nevoie să acceseze date, se conectează la serverul RDBMS.

De ce sa alegi MySQL?

 1. Multi aleg sistemul MySQL deoarece este scalabil si rapid. Ideal atat pentru aplicatii mici, cat si pentru aplicatii mari precum Twitter sau Facebook. Sistemul ofera o viteza adecvata, gestionand aproape orice volum de date dintr-un table.
 2. De asemenea, este rapid, usor de folosit si de incredere. Cunostintele de baza despre SQL si instructiunile sale vor permite interactiune eficienta cu MySQL. Asadar, se pot interoga si actualiza datele, precum si administrarea bazelor de date.
 3. MySQL este o platforma independenta, astfel ca, este compatibil cu numeroase platforme, precum: Microsoft Windows, Ubuntu, o varietate de optiuni Unix si multe altele
 4. Este liber de descarcat si folosit conform GNU Public License.
 5. Conform parerilor specialistilor in domeniu, MySQL a fost desemnat extrem de sigur si de incredere. Optiunile sale de securitate a datelor asigura o protectie adecvata a datelor impotriva oricaror intrusi.

SQL vs. MySQL

Este foarte imporatnt sa nu confundam SQL si MySQL. Acestea sunt doua sisteme distincte. Asemanarea dintre ele fiind doar ca folosc acelasi limbaj, Structured Query Language.

SQL este compus din patru sublimbaje, fiecare cu un domeniu de aplicare diferit. Printre acestea se numara:

 • DQL-Limbajul de interogare a datelor
 • DDL-Limbajul de definire a datelor
 • DCL-Limbajul de control al datelor
 • DML-Limbajul de manipulare a datelor

Pe de alta parte, MySQL este doar o extensie a standardului SQL original. Acesta adauga mai multe caracteristici, suport, programare procedurală, mecanisme de control-flux și multe altele.

Completeaza formularul de mai jos
si vei primi o oferta personalizata GRATUITA!

Ai nevoie de un site bine facut?​

0770 700 607

cere o cotatie
nu nu te costa nimic

daca ne spui numarul tau de telefon, te sunam noi...