Ce reprezinta Domeniu & Hosting si de ce sunt esentiale pentru realizarea unui magazin online sau site de prezentare?

Primul pas in realizarea unui site web consta in alegerea unui domeniu reprezentativ. Dupa inregistrarea domeniului, administratorul site-ului web trebuie sa aleaga o optiune in materie de gazduire.

Ce reprezinta  domeniul?

Domeniul este reprezentat de o adresa ce poate fi accesata de catre utilizatori dintr-un browser. Domeniile sunt caracterizate prin unicitate, fiind alocate o singura data pentru un singur site. Forma de baza a unui domeniu consta in doua elemente: nume si extensie. Numele reprezinta denumirea site-ului, ales in concordanta cu obiectul de activitate, iar extensia specifica provenienta  geografica si publicul caruia se adreseaza  (de exemplu, pentru un site destinat publicului din Romania se utilizeaza extensia .ro, pentru site – urile la nivel international este utilizata extensia .com s.a.m.d)  sau domeniul independent (fisiere tip text, fisiere tip imagine, fisiere tip arhiva etc.).  Cu ani in urma se utilizau doar extensii de tipul .ro, .com, .us, iar in prezent exista o gama diversificata, pornind de la cele clasice (.ro, .com etc.) pana la extensii personalizate specifice domeniului de activitate (.travel, .beauty, .taxi etc). Fiecare domeniu necesita gazduire web.  

Ce reprezinta un hosting?

Un abonament pentru un spatiu pe un server poarta denumirea de host si are scopul de a pastra online toate fisierele site-ului respectiv si de a livra continutul. Este un serviciu oferit de companii specializate si care este absolut necesar pentru ca un site sa fie disponibil 99,9%  pe internet.  Companiile de gazduire web specializate în stocarea site-urilor web ofera diferite tipuri de planuri de gazduire clientilor sai. Cu cat un site devine mai intens si detine un volum mare de trafic, cu atat mai mult sunt necesare resurse mai ample, si chiar resurse dedicate. Pe langa viteza de procesare si timpul de functionare ridicat, gazduirea include spatiu de stocare pe care pot fi pastrate site-uri intregi si diferite fisiere individuale,  fiind afisate vizitatorilor in momentul accesarii domeniului.

Care este legatura dintre domeniu si host?

website-hosting-Important-01

Un domeniu nu poate functiona fara un serviciu de hosting. Un nume de domeniu este doar adresa site-ului, in timp ce serviciul de gazduire stocheaza datele si fiserele site-ului respectiv. Fara gazduire  site-ul web nu exista, iar numele de domeniu nu ar indica nicaieri.  Atunci cand utilizatorii introduc in browser domeniu site-ului, comanda se trimite catre serverul de hosting care analizeaza fisierele website-ului si le trimite inapoi catre utilizator. In realizarea unui website, atat stabilirea unui domeniu, cat si achizitionarea unui abonament de gazduire sunt esentiale.

Articole recente

Distribuie postarea

Facebook
Twitter
LinkedIn

Completeaza formularul de mai jos
si vei primi o oferta personalizata GRATUITA!

Ai nevoie de un site bine facut?​

0770 700 607

cere o cotatie
nu nu te costa nimic

daca ne spui numarul tau de telefon, te sunam noi...