fbpx

Ce poti invata din acest articol?

  • Ce sunt Meta tag-urile?
  • Meta tag-urile si optimizarea SEO
  • Tipuri de Meta tag-uri

Ce sunt meta tag-urile?

Meta tag-urile sunt fragmente de text care descriu conținutul unei pagini. Ele nu apar pe pagina în sine, ci doar în codul sursă al paginii. Asadar, descriu continutul care ajută să spună motoarelor de căutare despre ce este vorba pe o pagină web.

Este important de retinut ca meta tag-urile există doar în HTML, de obicei în sura paginii și, prin urmare, sunt vizibile doar pentru motoarele de căutare.

Meta tag-urile si optimizarea SEO

Tag-urile meta nu sunt greu de introdus si pot fi foarte eficiente in optimizarea SEO. Astfel incat, utilizatorii vor ajunge mult mai usor la site-ul nostru. Pentru a fi siguri ca acestea functioneaza putem apela la anumite aplicatii de gasire a meta tag-urilor potrivite sau putem apela la specialistii SEO.

Tipuri de Meta tag-uri

Există patru tipuri majore de meta tag-uri pe care merita sa le amintim. Pe unele dintre ele putem sa le folosim în mod regulat deoarece va creste numarul de vizitatori. 

  • Meta Keywords

Acest tip de tag este reprezentat de o serie de cuvinte cheie pe care le consideram relevante pentru pagina în cauză. Insa, Meta cuvintele cheie nu mai au aceiasi relevanta in zilele noastre.

  • Meta Title

Tagul acesta va fi disponibil în partea de sus a browserului. Astfel ca, motoarele de căutare văd acest text drept titlul paginii in sine. Trebuie mentionat ca, etichetele de titlu pot fi considerate drept cele mai importante dintre toate tipurile de etichete. Aceste etichete au un impact real asupra optimizarii căutării și, poate la fel de important, sunt singurele dintre etichete care sunt vizibile pentru utilizatorul obișnuit.

Acest tag poate fi util în special dacă dorim să oferim paginii un titlu principal pentru utilizator. Iar in acelasi timp, dorim să clarificam sau să simplificam aceste informații pentru obiectivele SEO și pentru utilizatorul obisnuit

  • Meta Description

Acesta se refera la o scurtă descriere a paginii. Tagul description poate fi util deoarece influenteaza motoarele de căutare.

  • Meta Robots

Acesta reprezinta o indicație pentru motoarele de cautare cu privire la ceea ce ar trebui să facă cu pagina. Aici avem doua optiuni.

Index si noindex le spune motoarelor dacă să afișeze sau nu pagina în rezultatele căutării. Iar follow si nofollow le spune motoarelor ce să facă cu linkurile de pe pagina. Adica, dacă ar trebui să vă acceseze linkurile către pagina următoare sau nu.

  • Meta content type

 Această etichetă este necesară pentru a expune setul de caractere al paginii și ar trebui să fie prezentă pe fiecare pagină. Nefolosirea acestui tag ar putea sa va afecteze in mod negativ optimizarea cautarilor.

  • Meta Viewport

 Acest tag ii spune browser-ului cum ar trebui sa fie redata pagina.

  • Meta Open Graph

Sunt fragmente de cod care controlează modul în care sunt afișate adresele URL atunci când sunt distribuite pe rețelele sociale. Acestea fac parte din protocolul Open Graph de la Facebook și sunt utilizate și de alte site-uri de socializare.

Completeaza formularul de mai jos
si vei primi o oferta personalizata GRATUITA!

Ai nevoie de un site bine facut?​

0770 700 607

cere o cotatie
nu nu te costa nimic

daca ne spui numarul tau de telefon, te sunam noi...