Realizare site web studio de videochat Galati- smartchat.ro

realizare site web Iasi la preturi mici

Proiectul Smartchat.ro a fost o provocare pentru noi, dar si unul dintre cele mai frumoase proiecte de realizare site web pe care le-am avut in ultima vreme. Razvan, detinatorul acestui domeniu, a venit la noi cu propunerea de imbunatatire si de reimprospatare a site-ului. El detine deja domeniul smartchat.ro de multa vreme, si avea pe el vechiul site. Acesta era destul de static, avea foarte mult continut text si deja nu mai atragea atentia.

Care au fost cerintele clientului pentru realizare site web?

Dorinta lui a fost sa aiba un site care sa contina mai multe lucruri:

 1. toata informatia de care poate sa aiba nevoie un vizitator / viitor model de videochat;
 2. un formular de contact prin email;
 3. un site in care „sa nu se dea prea multe click-uri”, adica totul sa fie care mai vizibil, sa nu existe pagini ascunse;
 4. un site cat mai dinamic, cu cat mai multe efecte si animatii;
 5. o parte de administrare, pe care oricine sa o poata gestiona cat mai usor;
 6. un website un culorile logo-ului pe care clientul il avea deja, adica nuante de albastru si violet.

Dupa cateva discutii cu clientul, am inceput sa urmam pasii de creare site de prezentare Iasi. Deoarece a fost vorba despre un site de prezentare, am ales sa lucram tot pe platforma WordPress.

Cum am lucrat?

Am cautat mai intai o tema potrivita pentru un site conceput dupa cerintele clientului, pe care am prezentat-o acestuia, iar dupa confirmarea raspunsului, am inceput sa ne gandim cum vrem sa arate fiecare pagina in parte. Am discutat cu acesta despre fiecare detaliu pe care trebuia sa il contina fiecare pagina in parte din site, si am inceput sa implementam ideile de dinainte rezultate.

S-a lucrat cu mare atentie la detalii in procesul de realizare site web Iasi. Suntem o echipa profesionista de webdesign, si am tinut cont de fiecare modificare pe care a dorit-o Razvan. Am tinut cont de asemenea de faptul ca trebuia sa creem un site de prezentare cu multe efecte, si animatii; din rezultatul final se poate confirma acest lucru.

Imaginile de pe site au fost cu atentie alese si selectate, astfel incat sa respecte tematica de culori si cromatica. Au fost optimizate astfel incat sa se mareasca in mod optim viteza fiecarei pagini in parte, dar si a site-ului in general.

Am tinut cont si de principiile SEO on page, astfel incat sa nu existe pagini ascunse, continut ascuns sau pagini neindexate. Site-ul final a fost unul asa cum si-a dorit clientul. In final, procesul de creare site de prezentare iasi a fost unul reusit, iar colaborarea a fost excelenta.

Site de prezentare wordpress: artafengsui.ro

site de prezentare wordpress iasi

Domnul Florian detinea deja domeniul artafengsui.ro pe care avea un site de prezentare wordpress si avea nevoie de 3 servicii:

 • transformarea design-ului intr-unul responsive
 • reinstalare wordpress fara pierdere de continut (backup & restore)
 • imbunatatire prima pagina pentru a micsora bounce rate-ul

Iata pasii pentru imbunatatirea acestui site de prezentare wordpress:

Transformarea design-ului intr-unul responsive

Site-ul incepuse sa piarda pozitii in motoarele de cautare. Dupa o scurta documentare, proprietarul a inteles ca lipsa unui design responsive poate fi unul din motive. Asa a si fost! Dupa ce ne-a contactat, in 48 de ore site-ul a devenit unul resposnsive pentru diferitele tipuri de dispozitive (desktop, laptop, tableta, telefon)

 

Reinstalare wordpress fara pierdere de continut

Toata lumea care a folosit wordpress stie cat de usor este sa instalezi un modul. Problemele apar in momentul in care modulele intra in conflict, iar problemele nu dispar nici macar dupa dezinstalarea lor. In cazul de fata, wordpress a fost instalat cu mult timp in urma. Site-ul incepuse sa mearga greu, iar  partea de administrare avea unele probleme de functionare.

Din aceste motive clientul a dorit o instalare curata de wordpress pentru acest site de prezentare wordpress, dar fara sa piarda paginile, postarile si comentariile create in timp. Acest lucru a fost posibil prin efectuarea unui backup al bazei de date sql, iar dupa reinstalare a fost facut restore doar tabelelor utile pentru client.

Dupa reinstalare, pentru client au fost intalate si modulele utile.

 

Imbunatatire prima pagina

Prima pagina nu era destul de atractiva si din acest motiv bounce rate-ul era destul de mare. Pentru cei care nu stiu, bounce rate-ul este un termen folosit de google analytics care reprezinta procentul de vizitatori care parasesc site-ul dupa DOAR o pagina de vizitata. De exemplu, daca un vizitator ajunge pe artafengsui.ro si il paraseste fara a accesa alte pagini interne, bounce rate-ul se mareste.

Pentru a imbunatati identitatea vizuala a acestui site de prezentare wordpress a fost introdusa o scurta prezentare a serviciilor in formatul imagine plus scurt text in pagina principala. Imediat sub text, utilizatorul gaseste si link-ul catre pagina serviciului. In acest mod, in cateva secunde vizitatorul intelege care sunt serviciile oferite si ajunge imediat la pagina serviciului cautat.

Procedura de realizare a unui web design Iasi de calitate

realizare web design iasi

Termenul de „design web” se refera la realizarea completa a unui site sau a unei aplicatii web, de la conceperea structurii, realizarea unei interfete, implementarea in mod dinamic a functionalitatilor si testarea acestora pentru ca rezultatul sa fie unul multumitor atat pentru programator, cat si pentru persoana careia ii este destinat rezultatul realizarii de „web design Iasi”.

Noi, la Webis punem calitatea pe primul loc si de aceea avem grija sa respectam fiecare pas pentru realizarea de proiecte profesionale, care sa fie in concordanta cu cerintele pe care le primim, si chiar peste asteptarile pe care le au clientii de la noi.

web design iasi 1

Iata care sunt etapele pe care le urmam pentru realizarea web design Iasi de calitate:

1.Analiza proiectului: Depinzand de tipul proiectului la care urmeaza sa se lucreze (SEO, implementare), analiza se face diferit. Au loc discutii cu clientii, elaborare de rapoarte si documente in care se prezinta starea actuala a proiectului.

2.Conceperea unor idei: Impreuna cu persoanele cu care lucram, stabilim in linii mari cum se doreste sa apara aplicatia finala. Au loc mai multe schimburi de idei, lamuriri, discutii cu clientii, exemple, pana se creioneaza o structura intermediara.

3.Se trece mai apoi la realizarea grafica a proiectului in Photoshop care va fi mai apoi revizuita si imbunatatita, in functie de cerinte.

4.Implementarea: depinzand de complexitate, aceeasta poate fi una din cele mai lungi si mai complicate etape. Se respecta cerintele initiale ale proiectului si se fac modificari, daca se doreste acest lucru.

5.Testarea aplicatiei: se face detaliat de catre noi pentru ca rezultatul sa fie perfect. Se modifica partile necesare pentru ca functionalitatea sa fie asa cum este dorita.

6.Predarea aplicatiei: Dupa ce se asigura calitatea optima a proiectului, acesta ajunge pe mana clientului pentru a fi utilizat si testat si de catre acesta. In cazul in care se observa mici incoerente, acestea se remediaza imediat.

7.Modificari ulterioare: Majoritatea clientilor cu care lucram , aleg sa lucreze tot cu noi pentru proiectele pe perioada indelungata. Asta deoarece ii multumeste calitatea muncii noastre si suntem receptivi in privinta ideilor cu care vin la noi.

Site prezentare fotograf: realizare portofoliu si servicii

creare site prezentare fotograf responsive

In acest caz am lucrat pe un site prezentare fotograf care era deja online, dar avea nevoie de schimbari. Clientul avea nevoie de modificari importante si imbunatatire la nivel vizual pentru a atrage clienti. Mai mult, site-ul nu avea nici o pozitie buna in motoarele de cautare, asa ca a trebuit sa lucram si la acest aspect.

Cum am procedat pentru modificare si imbunatatire site prezentare fotograf?

 1. Modificari Design site prezentare fotograf

  Chiar daca sedintele foto facute de Ciprian erau si sunt in continuare foarte reusite, nu primea comenzi din mediul online. Acest lucru era datorat modului de expunere a fotografiilor si a serviciilor in site. Sedintele au fost organizate si listate in categorii, iar in partea inferioara a site-ului a fost adaugat un modul de contact rapid. Dupa efectuarea acesor modificari au inceput sa apara din ce in ce mai multe comenzi.

  emotion modul contact rapid
  Modul contact rapid

   

  emotion organizare sesiuni foto
  Organizare sedinte foto
 2. SEO (Search Engine Optimization)

  Ciprian este fotograf in Paris si avea nevoie de optimizarea pozitionarii in motoarele de cautare pentru cuvinte cheie specifice: „paris photographer proposal”, „paris photographer”, „paris photographer engagement”, „wedding photographer paris”, „paris photographer wedding”. Optimizarea a durat 6-8 luni. Dupa,  site-ul a inceput sa primeasca vizitatori cu adevarat interesati de serviciile oferite si numarul de clienti a inceput sa creasca. Ciprian  a inceput sa aiba din ce in ce mai multe sedinte foto in Paris.

  opzitionare cuvant cheie paris photographer proposal
  pzitionare cuvant cheie paris photographer proposal
 3. Scriere si publicare articole

  Orice site trebuie sa fie mereu actualizat. Din pacate clientul nu avea timp sa publice articole si/sau sedinte pe site, asa ca ne-am ocupat noi si de acest aspect. Desi un proces de durata, a avut efect, ajutand de asemenea la procesul de SEO on page. Articolele au fost scrise folosindu-se cuvintele cheie cele mai potrivite tematicii. Acestea au adus vizitatori care au fost potentiali clienti.

Creare magazin online de cadouri- Tululu.ro

creare magazin online la pret mic

Ne-am propus sa incepem un proiect de creare magazin online de cadouri inedite in Iasi pe platforma Prestashop. Nu a fost foarte greu, deoarece aceasta este o platforma foarte intuitiva si usor de utilizat. Se poate adauga un numar foarte mare de produse, si se pot folosi diverse metode de plata.

Fata de o solutie custom, realizarea unui magazin online folosind o tema pe o platforma deja existenta necesita mai putin timp, deoarece o tema preconceputa are deja multe functii implementate, iar pretul pentru crearea unui magazin online este mai mic. De asemenea, timpul de implementare a fost mai mic. Rezultatul final a fost magazinul online:http://tululu.ro/.

Cateva puncte atinse in procesul de creare magazin online:

Platforma: prestashop

Design: template personalizat

Resposive: da, pe toate dispozitivele fixe si mobile

Tehnologii utilizate: html, css, php, sql, js

Pozitionare SEO: in prima pagina pentru ‘cadouri ieftine’, ‘cadouri iasi’